Εταιρία
Eshop
Προϊόντα
Πληροφορίες
Έργα
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία
Κατηγορίες προϊόντων
Προϊόντα > Γεωθερμία >

Οι επαναστάσεις αρχίζουν πάντα στο μυαλό

 Σπίτια και κτήρια χωρίς την χρήση πετρελαίου η αερίου

Οι ηλιακοί ειδικοί σκέφτονται τους ηλιακούς συσσωρευτές, οι ειδικοί στις αντλίες θερμότητας την συμπίεση οι ειδικοί στην θέρμανση την καύση. Μήπως θα πρέπει να τα σκεπτόμαστε  όλα μαζί;

 

Eπειδή το πετρέλαιο και το αέριο είναι καθημερινά ακριβότερα, λιγότερα και μας δημιουργούν ανασφάλεια. Επειδή η πυρηνική ενέργεια δεν είναι μια εναλλακτική λύση, επειδή τα κτήρια θα απαιτούν τα ενεργειακά πιστοποιητικά ήδη από το επόμενο έτος. Και επειδή η ολοκληρωμένη κάλυψη των κτηρίων με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι εφικτή. Χρειαζόμαστε μια επανάσταση;  Σίγουρα. Γιατί τα εναλλακτικά ενεργειακά συστήματά πρέπει να συνδυάζουν έξυπνα τις διαφορετικές πηγές ενέργειας και τις καταναλώσεις.

 

Με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε οποιοδήποτε είδος  ή  μέγεθος κτηρίου.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η ενεργειακή κάλυψη ενός κτηρίου «360-βαθμών».

Ή απλά - «δεν πρέπει να κάνουμε μισές δουλειές»

 

Θέρμανση και ψύξη κτηρίων

 

Μόνο όποιος σκέπτεται ολοκληρωμένα, μπορεί να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις.

Ανεξάρτητα αν μιλάμε για νέα ή παλαιά κτήρια – μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία ή μονοκατοικίες στο Βορρά ή το νότο θέρμανση ή ψύξη - ή και οι δύο.

 

Με  τον σωστό ολοκληρωμένο σχεδιασμό πρέπει τα  ενεργειακά συστήματά να έχουν απάντηση σε κάθε ερώτηση. Διαφορετικά συστήματα όπως οι ηλιακοί συσσωρευτές, αντλίες θερμότητας, συσκευές ψύξης, θερμοενεργά υλικά δόμησης, επιτοίχια ή ενδοδαπέδια να συνδυάζονται όλα για να δημιουργήσουν το ιδανικό σύστημα για να ταιριάξει ακριβώς στις εκάστοτε ανάγκες μας και για να κάνει την ηλιακή θέρμανση και την ψύξη δυνατή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης πρέπει να φροντίζουμε ολόκληρο το σύστημα, και να μπορούμε ακόμη και να το ελέγξουμε απομακρυσμένα από έναν υπολογιστή ή κινητό. Και εκτός αυτού τα συστήματά μας, θα πρέπει να μπορούν να συμπληρωθούν με  φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Αυτό θα είναι ενεργειακή κάλυψη 360°.

 

Για να επιτύχουμε το παραπάνω θα πρέπει τα συστήματά μας να είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να χρησιμοποιούν την διαθέσιμη ενέργεια με τέτοιον τρόπο, ώστε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες να μπορούμε να την έχουμε διαθέσιμη όταν την χρειαζόμαστε. Η αυτονομία από τα συμβατικά καύσιμα είναι εύκολη. Πρέπει απλά να έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο, να συνδυάσουμε κάθε πηγή ενέργειας και καταναλωτές κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η παραγωγή ενέργειας να μην σπαταλιέται οπουδήποτε. Όχι μόνο να συνδέσουμε την διαθέσιμη ενέργεια όπως η ηλιακή και γεωθερμική, αλλά να διαχειριζόμαστε επίσης την ενέργεια με τέτοιον έξυπνο τρόπο ώστε στο τέλος να μην απαιτείτε καθόλου το πετρέλαιο ή το αέριο.

 

Παραδείγματος χάριν: οι μεσαίες θερμοκρασίες της ηλιακής ενέργειας χρησιμοποιούνται για την προθέρμανση των συστημάτων αποθήκευσης, για να θερμάνουν τις πισίνες, και  τα ενεργά στρώματα στο κτήριο. Η ενέργεια μεταφέρετε χωρίς απώλεια κατ' ευθείαν στη θερμική μάζα του κτηρίου, μειώνοντας κατά συνέπεια τις δαπάνες κατανάλωσης κατά 60%, ανάλογα με τη περιοχή. Έτσι δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα συνολικά. Είναι όλο απλά ένα θέμα διαχείρισης.

 

Αυτό που κερδίζουμε.

Χαλάρωση από κάθε άποψη. Τα πρωτοποριακά ενεργειακά συστήματα εξασφαλίζουν την οικολογική συμπεριφορά καθώς επίσης και την εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική ελευθερία, αυξάνουν  την αξία της ιδιοκτησίας  - καθώς επίσης δημιουργούν ένα εξαιρετικά ευχάριστο εσωτερικό κλίμα. Αλλά το μεγαλύτερο όφελός τους βρίσκεται στην ασφάλεια προγραμματισμού, τη σταθερότητα δαπανών και τις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες τους.

 

Για να επεξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό πραγματικά, θα σας παρουσιάσουμε μία σύγκριση διαφόρων συστημάτων, για ένα σπίτι 4ων Ατόμων, λειτουργικού χώρου 150 m2, με 18000 kWh/έτος, για περίοδο 20 ετών με υπολογιζόμενη αύξηση ενεργειακού κόστους 8%.

Σε τελευταία ανάλυση, τίποτα δεν είναι πιο πειστικό από την πραγματικότητα.

 

 

DOWNLOADS:

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

 

IMMOSOLAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΗ 

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤOΛΟΓΙΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΗΡΙΟ

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

ENERGY MANAGEMENT - ENERGY BALANCE 

 

 

  Επιστροφή

  EcoLights  - EcoSolutions                       e-Shop

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ecosolutions, EcoLights: Δημοκρατίας 5 & Αναλήψεως 1, Ηράκλειο, Ελλάδα, Τηλ.: 2810371260, Fax: 2810371261, E-Mail: info@ecosolutions.gr, www.ecosolutions.gr

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ LED ΦΩΤΙΣΜΟΥ- EcoLightscreated by alpha